Aivan kuin mikä tahansa muukin asia, niin myös kattosi kaipaa säännöllistä huoltoa ja puhdistusta. Usein pelkkä katon pesu ja pinnoitus riittää katon uudistamiseen ja talosi kruunu saa useita lisävuosia. Pinnoitus oikein suoritettuna antaa jopa yli 15 vuotta elinikää katollesi. Katon toimivuus varmistetaan vain oikeilla materiaalivalinnoilla ja työskentelytavoilla. Maalaamme ja pinnoitamme kaikenlaiset katot. Käytämme kattojen käsittelyssä ja pinnoituksissa ISO 9001-laatu- ja ISO 14001-ympäristösertifioituja Iso Paint Nordic- tuotteita, jotka ovat suunniteltu ammattilaiskäyttöön.
 

Pyydä ilmainen arviokäynti, niin selvitämme kattosi tarpeen.

Kattojen maalauksiin annamme tapauskohtaisesti 1 – 5 vuoden takuun.

 

tiilikattoTIILIKATOT

Tiilikaton huoltotarve näkyy jo pelkästä ulkonäöstä: jos kattosi on likainen ja siellä näyttää kasvavan jotakin, niin kattosi on huollon tarpeessa. Pelkkä pesu ei riitä, sillä se vain kiihdyttää uuden kasvuston syntymistä. Jos tiilen pinta on jo kulunut ja sen ulkonäkö muistuttaa hiekkapaperia, niin tällöin tiilet tulisi pinnoittaa tai suoja-ainekäsitellä. Erilaiset suojakäsittelyt vähentävät kasvuston uudelleenkasvua, katon vedenimukykyä sekä rapautumista. Tiilikaton pinnoituksen kustannus on vain murto-osa katon uusimiskustannuksista ja antaa käytännössä jopa paremman suojan katollesi kuin kattotiilien uusiminen. Tiilikaton pinnoitus Isonit-tiilikattomaalilla palauttaa vanhan katon toiminnallisuuden, pidentää huoltoväliä ja säilyttää uuden visuaalisen ulkonäön jopa yli 10 vuotta.
 
 

peltikattoPELTIKATOT

Pelti on suomalaisten kattojen suosituin katemateriaali. Toimiakseen se kuitenkin vaatii myös huoltoa. Yleisesti voidaan sanoa, että tummat sävyt vaativat huoltomaalausta aiemmin kuin vaaleat sävyt. Huoltamattoman katon maalipinta kuluu, pelti tulee esiin ja ajan kuluessa ruostuu. Ennen pesua ja maalausta katosta tarkistetaan ja korjataan mahdolliset vuotokohdat ja ruosteen aiheuttamat vauriot, tämän jälkeen katto pestään ja huuhdotaan pesuainejäämistä huolellisesti. Tämän jälkeen peltikatto on
maalattavissa. Omatoiminen huoltomaalaus voidaan tehdä, mikäli pinnoitteen tartunta alustaan on hyvä ja paikallisia vaurioita ei ole. Mikäli kuitenkin pinnoitteessa on merkittäviä paikallisia vaurioita tai maalipinta on epätasaisesti haalistunut, kannattaaottaa yhteys kattoalan ammattilaiseen. Kestävä maalipinta saadaan, kun maalaus tehdään oikeilla välineillä ja oikeissa sääolosuhteissa. Maalin hilseily estetään, kun maalikerroksen vahvuus on sopiva – ei liian ohut tai paksu. Kiinteistöjen peltikattojen ja metallipintojen suojaamiseen käyttämämme Metal One Coat ja Isoxyde pinnoitteet takaavat hyvän kiinnittyvyyden, uuden visuaalisen ilmeen ja hyvän korroosion eston vuosiksi eteenpäin. Peltikaton käsittely kannattaakin jättää hyvän lopputuloksen takaamiseksi ammattilaisen huoleksi.
 

mineriittikattoMINERIITTIKATOT

Mineriitti- eli kuitusementtikatto on yksi 70 – luvulla rakennettujen talojen yleisimmistä kattomateriaaleista. Vanha ja huoltamaton mineriittikatto ja sen huokoiseksi kulunut maalipinta on omiaan keräämään itseensä kosteutta. Tämä taas yhdessä pakkasen kanssa aiheuttaa katollesi rapautumista, joka edesauttaa mm. sammaleen, jäkälän ja lian kerääntymisen katollesi. Mineriittikaton huollon laiminlyömisen väistämätön seuraus on valitettavan usein katon uusiminen.

Käyttämämme Iso Paint Nordic Rubber-pinnoitteen vesiohenteinen ja akrylaattipohjainen koostumus on suunniteltu siten, että tuote imeytyy ja kiinnittyy erinomaisesti käsiteltyyn pintaan ja muodostaa elastisen ja kumimaisen pinnoitekalvon katemateriaalin suojaksi. Pinnoite myös täyttää ja tasoittaa kuluneen katteen pintaa, jolloin katemateriaalin ulkonäkö saadaan palautettua parhaalla mahdollisella tavalla. Oikein ja ammattitaidolla tehty pesu ja pinnoitus auttavat kattoasi kestämään Suomen vaihtelevat sääolosuhteet vuosia ja jopa vuosikymmeniä eteenpäin.
 

JÄTÄ KATTOHUOLET AMMATTILAISEN MURHEEKSI.

Kysy myös rahoitusta! Jopa 6 kk korotonta maksuaikaa!

Muista kotitalousvähennys!

pika

Puhelinnumerosi